Hvad er en infrarød sauna?

Måske har du en gang været i en infrarød sauna, uden at være bevidst om det. Denne type sauna ligner nemlig den helt konventionelle sauna. Der er dog forskel på de to typer af saunaer. Den infrarøde slags udsender såkaldte elektromagnetiske stråler. Disse stråler går ind i kroppen og varmer kroppen op indefra. Det lyder måske en anelse farligt, men det er det slet ikke. Strålerne må ikke forveksles med de stråler, som kommer fra solen eller et solarium. Strålerne er tværtimod gode for din krop. Dit immunforsvar bliver styrket og strålerne hjælper til at dræbe mikrobakterier. De infrarøde stråler kan desuden være smertelindrende og afstressende. De styrker bekæmpelsen af betændelse i kroppen og giver en øget blodcirkulation.

jacuzzi-1252474_960_720

Brugen af den infrarøde sauna

Når man sætter sig ind i en sauna med infrarøde stråler, vil man måske bemærke at temperaturen ikke er svimlende høj. I almindelige saunaer er temperaturen typisk 90-100 grader. I de infrarøde saunaer er temperaturen betydeligt lavere, nemlig 45-65 grader. Mange bryder sig ikke om at være i de almindelige saunaer, da luftfugtigheden er høj. Dette er ikke tilfældes i dem med infrarøde stråler og derfor kan flere holde ud til at sidde der i længere tid.

Det er dog vigtigt at nævne, at ikke alle kan bruge saunaer med infrarøde stråler. Hvis man ikke har prøvet det før, er det en fordel at starte ud med 30 minutter og herefter øge tiden i saunaen. Hvis man har problemer med helbredet anbefales det at starte med et meget lavere tidsinterval f.eks. 5-10 minutter. Det anbefales desuden at man aldrig opholder sig mere end en time i saunaen. Man skal undgå at bruge saunaen hvis man f.eks. har menstruation, feber, er gravid eller har indtaget alkohol. Besøg http://saunaogspa.dk/ for mere information om infrarøde saunaer.