Få inspiration til flotte oktoberfest kostumer

1024px-Carnaval_de_Limoux_costumesSelvom oktober måned ikke er lige rundt om hjørnet, så sker der ikke noget ved, at man planlægger sit oktoberfest outfit i god tid. Det kan i sig selv være svært at finde ud af, hvad man skal klædes ud som. Det er fedt at kunne skille sig ud fra de traditionelle kostumer, som alle vælger, men hvordan tænker man lige skridtet videre? Kig forbi for at få inspiration til dit outfit og køb oktoberfest kostumer på funstore.dk.

Oktoberfestens baggrundshistorie:

Hvert år fejrer mange mennesker den tyske folkefest, der kaldes for oktoberfest. Oktoberfesten har sine rødder fra Tyskland og blev afholdt for første gang i 1810. Oktoberfesten blev opfundet i forbindelse med kronprins Ludwigs og prinsesse Thereses bryllup, da der til dette bryllup var hestevæddeløb. Brylluppet var sådan en stor succes, at hestevæddeløb fremover skulle finde sted samme tid og samme dag (12. Oktober), idet det skabte så stor glæde hos befolkningen. Efter år 1810 blev oktoberfesten en højtid, som alle glædede sig til. I slutningen af 1900-tallet blev oktoberfesten revideret således, at festen allerede startede i september måned. Oktoberfesten bliver år efter år en større og større succes, idet flere og flere mennesker fra andre lande kommer til Tyskland for at opleve denne befolkningsfest. Idegrundlaget for oktoberfesten har smittet af på andre lande, så de selv har skabt fester med inspiration fra oktoberfesten. Oktoberfesten skal opleves med egne øjne, da det er en helt særlig stemning, der skabes blandt folk.

Det perfekte oktoberfest kostume:

Til oktoberfesten gælder det om at være glad, have det sjovt og nyde hinandens selskab. I alle årenes løb har det været populært at bære de klassiske kostumer bestående af ternede skjorter og nederdele, tyrolerhatte, strømpebukser, læderhatte, seler og meget andet. I dag er det populært at skille sig ud fra det normale og vælge et helt anderledes kostume. Det klassiske kostume skal naturligvis stadig kunne spottes i det anderledes kostume, men på en mere nytænkende måde. i første omgang er det svært at finde på noget, der ikke minder om det traditionelle som bukser og kjoler. Som pige/kvinde kunne man sagtens ny fortolke tyrolerkostumet og gøre det mere sexet og spændende. Vi lever i dag i en verden, hvor det ikke gøre noget at være anderledes og skille sig ud fra mængden. Hvis modet er der og det kreative design er på plads, så gælder det blot om, at få en god syerske til at designe kostumet. Et frækt tyrolerkostume kunne f.eks. bestå af en lårkort nederdel i læder,  samt en stram ternet skjorte bundet foran med frit udsyn til maven. Sådan et look vil med garanti tiltrække en masse opmærksomhed til oktoberfesten. Kostumet er fedt på den kreative og nytænkende måde, men ikke med en antydning af billig eller andre skældsord, idet kostumet stadig dækker kroppen til.

 

Som fyr/mand kan man også sagtens peppe det traditionelle tyrolerkostume op, hvis interessen er der for det. Normalt er mænds tyrolerkostume udstyret med selebukser, skjorte hat og knæstrømper. For også at sætte et frækt præg på det, kunne fyren/manden f.eks. iføre sig en kropstæt skjorte med åbning til brystet, et par stramme shorts/lange bukser og et par frække seler i læder. Selvom der ikke skal meget til, så kan et look hurtigt blive moderniseret på den fede måde. For at nedtone tyrolerlooket kunne der også vælges ensfarvet skjorte, i stedet for den klassiske ternede. Smykker og sko kan også være med til at optimere kostumet, så det bliver anderledes end andres. Med det rette kostume kan man nyde en fantastisk oktoberfest i hinandens selvskab. Alt skal selvfølgelig heller ikke handle om oktoberfesten, men kostumet fylder alligevel en del af begivenhed.