Din hund fortjener naturligt og velsmagende hundemad

Hunde har smagsløg, nøjagtigt ligesom mennesker. Dog har de kun omkring halvdelen af, hvad vi mennesker har. Derfor sætter hunden alligevel pris på velsmagende mad. Ligesom vi mennesker sætter pris på god smag og god kvalitet, så gør vores kæledyr det naturligvis også. Derfor er der flere ting, du bør overveje, før du beslutter dig for, hvilket foder, din hund skal have. Hvis du først og fremmest tænker på, at din hund skal spise det samme mad hver dag og flere gange dagligt, så stiller det krav til, at det smager godt. Desuden stiller det krav til, at foderet er af høj kvalitet, da det er det brændstof, din hund skal leve af og vokse ud fra, samt det benzin, de skal bruge for at fungere optimalt i hverdagen. Ordentligt foder giver hunden bedre mæthedsfornemmelse, mere overskud og et øget velbefindende.

 

Menneskets bedste ven skal selvfølgelig have ordentlig, naturligt og velsmagende hundemad og du kan nu forkæle din hund med lækkert kvalitetsfoder. Der findes dog et hav variationer fra forskellige mærker, hvor Royal Canin, Hill’s, Pedigree, Eukanuba og Olivers, nok er blandt de mest kendte og anerkendte. Det er dog ikke ensbetydende med, at hundemad fra de mest anerkendte mærker, passer til din hund og du bør derfor sætte dig mere ind i, hvad de forskellige mærker kan tilbyde, før du vælger mad til dit elskede kæledyr.

Find det hundemad der passer til din hunds behov

Hundemad består – ligesom mad til mennesker – af protein, kulhydrater, fedt, vitaminer og mineraler. Der er ofte tilsat kylling frem for oksekød eller svin, fordi det er nemmere for hunden at fordøje. Udover proteinindholdet, via kødet, består hundemaden som regel også af ris, majs, kartofler eller andre kulhydratrige ingredienser. Fedtindholdet kommer fra tilsatte olier, der som oftest indeholder vigtige omega 3 fedtsyrer.

Alt hundemad, der sælges i Danmark er gennemgået i forhold til opfyldelse af en række kvalitetskrav, der er opsat af myndighederne. Alligevel er der stor variation i kvaliteten af det hundemad, der sælges. Du kan sagtens finde hundemad af høj kvalitet til din hund og de forskellige mærker udbyder blandt andet hundemad med ingredienser, der kan løse problemer med allergi, pelsproblemer, kræsenhed, ledproblemer, kløe og overvægt. Mange efterspørger også hundemad uden korn og du kan få hundemad, der tilgodeser de behov din hund har uanset om den er hvalp, senior eller derimellem. Det er således muligt, at finde hundemad, der passer perfekt til din hund og dens behov. Hvis din hund har særlige behov, kan du finde mad, der kan imødekomme disse.

 

Når du skal vælge hundemad er det vigtigt at huske, at hundemad med gode råvarer og høj kvalitet, ikke nødvendigvis behøver at være dyrt. De fleste forhandlere har et bredt udvalg i forskellige prisklasser, så alle hunde kan få det foder, der passer til dem. Det dyreste er ikke nødvendigvis det bedste – og det billigste er ikke nødvendigvis det dårligste. Derfor må du undersøge, hvilke ingredienser hundemaden indeholder, før du vælger.