Mangler du bordben til dit møbel? Læs med her og find det helt rigtige

Du har endelig fået din bordplade valgt, men næste skridt er nu at vælge nogle bordben, der kan stabilisere bordpladen og fuldende designet. Bordbenene findes i mange forskellige materialer og former, men hvad skal du vælge? Her bliver du guidet til at vælge de helt rigtige – og så endda til fornuftige priser. Læs med og køb dine bordben allerede nu.

 

Har du overvejet materialer?

 

Materialet er det først step i din overvejelse over, hvilke bordben der passer til din bordplade. Bordbenene er ofte med til at give bordet et helt særligt design. Smalle bordben vil give et lettere udtryk og skabe mere luft i rummet. De findes både i skrå koniske, børstet eller 3-delte i træ og metal. Vælger du derimod firkantede bordben, kan bordet få et mere bombastisk og markant udtryk. Der findes mange dygtige forhandlere, der sælger gode bordben til billige penge.

 

Vælg bordben ud fra bordpladen

 

Din stil afgør, hvordan du ønsker, dit bord skal se ud. Det kan være lidt af en jungle at beslutte sig for de helt rigtige bordben. Hvis bordet skal placeres i et lille rum, bør du købe skrå og lette bordben. Hvis bordebenene skal matche bordpladen til fulde, kræver det, at de er i samme træsort som bordpladen. På den måde sikrer du, at du fuldender udtrykket. Ønsker du derimod blot matchende nuancer, kan du i stedet gå efter lyst metal eller aluminium til en lys træsort.

 

Kvaliteten er vigtig

 

For at bordpladen bliver stabiliseret korrekt på bordbenene, er det væsentligt, at du sikrer god kvalitet. Den gode kvalitet kan være et vidt begreb, hvis man er på udebane og ikke ved så meget om materialerne. Står du mellem valget om træ eller metal, bør du vælge metal, hvis det er for at sikre kvaliteten. Metallet er yderst holdbart og stabiliserende. Det er nemt at holde og kan samtidig give lidt kontrast til træbordpladen. Samtidig er det vigtigt, du husker at vedligeholde bordet.

 

Bordbenene skaber prikken over i’et

 

En bordplade i sig selv gør ikke alverdens for designet. Bordbenene er derimod med til at sætte prikken over i’et og kan give det sidste finish til udtrykket. Derfor er designet på bordbenene ret afgørende for, hvordan bordet kommer til at fremstå. Hvad enten det er et spisebord eller sofabord, du skal have bordben til, bør du stadig nøje overveje sammensætningen af de to elementer. Der er mulighed for at søge inspiration rundt omkring på nettet, hvis du fortsat er helt på bar bund med, hvad du skal vælge.

 

Gør det nemt for dig selv

 

Ved at kontakte en forhandler og forhøre dig omkring materialer og stile, er du allerede nået langt. Du kan se udvalget af bordben og forestille dig et helhedsbillede af, hvordan bordpladen og bordbenene vil se ud sammen. Samtidig vil forhandlerne kunne hjælpe dig med, hvordan du opnår den bedste sammensætning, hvis du selv er i tvivl. Du behøver endda ikke at tænke på leveringen. Ved at kontakte en forhandler, opnår du også muligheden for at få dine bordben leveret.